Jag gillar att fota mat och dryck och allt annat som jag stoppar i mig. För att det inte ska bli food overload här så har jag valt ut två av den senaste veckans matupplevelser har I USA. Och nej, det är inte amerikansk mat.. Jag frågade min kollega vad som egentligen räknas som the local food här och hon sa “sad to say, I guess it’s the fastfood burgers” Men här finns en mix av mat från hela världen, så man kan välja och vraka om man inte vill bli McDonaldized.
I ett speciellt område (U Street and 9th) finns den bästa etiopiska maten I hela USA. Där har det växt fram ett “Little Ethiopia” med många restauranger. Jag valde den som såg mest local ut, etiopiska gubbar som spelar kort och dricker kaffe måste vara ett bra tecken, tänkte jag. Har aldrig ätit etiopiskt förut, spännande! Påminner lite om indiskt men de använder lite andra kryddor och ett helt annat bröd än Naan.
Tef Injera heter det, bakat på den lokala grödan Teff. Det är kallt, grått och svampigt. Inte som Karl-Johan utan mer som en tvättsvamp fast I tjock pannkaksform. Ingen favorit men den vegetariska tallriken med flera olika rätter var stark och god! Ägaren var hemskt nyfiken på vad jag tyckte och hur jag hittat deras restaurang, och pratade gärna migrationspolitik och Sverigedrömmar.
Den andra kulinariska upplevelsen för veckan var Taikon-inspirerad indisk. Det finns en gammal typ folkabuss som kör runt i hela DC och serverar indisk mat från vindrutan varje dag vid lunchtid, fast på olika ställen. På deras twitterkonto kan man se var de kommer stå just idag. Förra måndagen kom “The Traveling Culinary Carnival” till vårt hörn vid kontoret så jag gick dit med två kollegor.
Två snubbar i roliga hattar öser basmatiris, curry och masala bland ratt, växelspak och handbroms till partymusik från skrålande högtalare. Kön ringlade sig lång, idén bygger ju på att det aldrig blir samma tråkiga lunchrestaurang som man alltid går till. En lunchfest! Och fantastiskt god, billig mat. Något för nån entreprenörs-stadsbo att prova hemma i Sverige kanske? Jag är sugen. Om jag bara kunde laga mat. Eller hade en buss. Eller några slags entreprenörs-skills.. Det är så lätt att bli sugen på att starta alla möjliga diverse verksamheter när man reser, ser nya ställen och får inspiration från andras idéer!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar